TREGTI E MADHE ME SHUMICË DHE PAKICË, PRODHIMTARIA ASKUND

Kosovës dhe shumicës së vendeve të rajonit do t’i duhen edhe rreth 200 vite për të arritur standardin e zhvillimit ekonomik të vendeve të Bashkimit Evropian, nëse vazhdojnë të rriten ekonomikisht me ritmin aktual, transmeton Gazeta Metro.Në këtë përf

Lexo me shumeBIZNESE INDIVIDUALE SHUMË, SHOQËRI AKSIONARE MË SË PAKU

Kosova vuan nga mungesa e thellë e zhvillimit ekonomik, e shkaktuar kryesisht ngaqë vendi kishte dalë nga një periudhë e rëndë që i shkaktoi humbje të mëdha në infrastrukturë industriale dhe në përgjithësi në ndërmarrësi, dhe e përcjellë nga një mung

Lexo me shumeBIZNESE INTERESANTE NË KOSOVË: RIPARIM AEROPLANËSH E ANIJESH KOZMIKE

Kosova nuk është e shquar për industri të zhvilluar dhe aktivitet të hovshëm ekonomik, dhe veprimtaritë kryesore tregtare vazhdojnë të jenë bizneset tregtare dhe ekonomitë familjare të zakonshme, shkruan Gazeta Metro.Megjithatë, kërkimi në databaza q

Lexo me shumeNDËRTIMI, BIZNES I FAMSHËM NË KOSOVË

Ndërtimtaria në Kosovë është bërë biznes jashtëzakonisht i përhapur, dhe ka qenë kështu që prej përfundimit të luftës, shkruan Gazeta Metro.Në Prishtinë një prej industrive kryesore që gjithashtu e kanë shndërruar pamjen e lagjeve ka qenë ndërtimtari

Lexo me shume500 BIZNESE PA EMRA PRONARËSH NË ARBK

Më shumë se 500 biznese që operojnë në Kosovë nuk e kanë regjistruar emrin e pronarit në Agjencinë për Regjistrimin e Bizneseve (ARBK).Ky fakt, që është nxjerrë nga të dhënat e platformës ‘Bizneset e Hapura’ të organizatës Open Data Kosovo, gjithasht

Lexo me shume10 BIZNESET ME KAPITALIN MË TË MADH NË KOSOVË

A keni menduar ndonjëherë cilat janë Top 10 bizneset më të mëdha dhe me kapitalin më të madh të regjistruara në Republikën e Kosovës?Platforma ‘Bizneset e Hapura’, e krijuar nga organizata jo-qeveritare Open Data Kosovo përmes të dhënave të marra nga

Lexo me shumeSA BIZNESE NË KOSOVË JANË ME PRONARE GRA?

Në Kosovë, ashtu si edhe në shumicën e vendeve të tjera të botës, duke përfshirë vendet e botës së zhvilluar, meshkujt janë më të pranishëm se gratë në gati secilin aktivitetet të jetës publike dhe pabarazia është dukuri e pranishme edhe në botën e b

Lexo me shumeKOSOVË: DOMINOJNË MIKRONDËRMARJET, VETËM 82 BIZNESE TË MËDHA

Kosova vazhdon të ketë rritje të vogël ekonomike, rrjedhimisht rritje të pakënaqshme të bizneseve ekzistuese dhe nivel të ulët të hapjes së bizneseve të reja me potencial në treg, tranmeton Gazeta Metro.Duke qenë kështu, bizneset e mëdha që operojnë

Lexo me shumeBIZNESET QË KANË DOMINUAR NË 10 VITET E FUNDIT NË KOSOVË

Klima e biznesit në Kosovë nuk është jashtëzakonisht e favorshme për biznesmenët që dëshirojnë të zhvillojnë aktivitet biznesor, të cilët gjithashtu përballen edhe me probleme të tjera të tregut ekonomik në një vend me zhvillim të ngadaltë si Kosova,

Lexo me shumeCILAT JANE BIZNESET KRYESORE TË NDARA SIPAS GJINIVE NË KOSOVË

Gratë në Kosovë vazhdojnë të përballen me vështirësi në qasjen e barabartë në biznes dhe në sfera të tjera të shoqërisë në raport me burrat, ndërkohë që kjo është lehtësisht vërehet edhe në raportet e specializuara të organizatave që merren me biznes

Lexo me shumeVËSHTIRËSITË E RRITJES SË PRISHTINËS

SHUMË NDËRTIME POR PASIGURI E LARTË PËR BANIM.Duke u endur poshtë rrugëve të Bregut të Diellit drejt qendrës së Prishtinës, pashmangshëm kalon kah projekte të mëdha të ndërtimit. Blloqe të mëdha të apartamenteve po dalin si këpurdha me sa duket në se

Lexo me shumeNJË PERSPEKTIVË MIKROEKONOMIKE PËR PAPUNËSINË

FAKTORËT E RËNDËSISHËM POR QË PO SHPËRFILLEN.Fakti që Kosova e ka një ndër shkallët më të larta të papunësisë në Evropë tashmë nuk përbën lajm, ndonëse ky problem ndikon veçanërisht tek të ri

Lexo me shumeSTAGNIMI I FSHEHTË I SEKTORIT PRIVAT

NDËRMARRJET PRIVATE PO BALLAFAQOHEN ME VËSHTIRËSI PRAPA ‘LEHTËSISË SË BIZNES-BËRJES’ QË PO LARTËSOHET NË KOSOVË.Sektori privat lartësohet dhe turpërohet. Konsiderohet si kurrizi i rritjes ekonomike të Kosovës, ndërsa njëkohësisht është subjekt i krit

Lexo me shumeBizneset me Aktivitet Ndërtim Banesor

Sipas vrojtimeve te para të krijuara nga platforma e bizneseve të hapura në fushën e Ndërtimtarise kuptojmë se në 5 vitet e fundit janë hapur 4717 biznese me aktivitet Ndërtim Banesor, ku 4432 prej tyre janë aktive.Këto vrojtime tregojnë se ky lloj b

Lexo me shumeGRATË KOSOVARE NË BIZNES

MUNDËSI DHE BARRIERA PËR GRATË NDËRMARRËSE.Nga Xhorxhina Bami - 17.04.2019Për Fahrije Hotin hapat drejt krijimit të Kooperativës Bujqësore “Krusha” kanë qenë zgjidhja e vetme. Paslufta e vitit 1999 e gjeti atë në Krushë tëMadhe me shtëpi të djegur, d

Lexo me shumeE ARDHMJA ME VIDEO LOJËRA

DIZAJNERËT E RINJ TË VIDEO LOJËRAVE PO E KRIJOJNË NJË INDUSTRI TË RE.Nga Nerina Guri - 25.04.2019Mbase nuk prisni ta takoni një zhvilluese të lojërave kompjuterike në një bar të lojërave të tavolinës. Por Agnesa Belegu nuk e sheh këtë si kontradiktë.

Lexo me shume